İzleyicilerim

Powered By Blogger

24 Nisan 2014 Perşembe

Misafir Odası Nasıl Hazırlanılır ?

Merhaba :))
Size misafir odasının nasıl hazırlanacağı konusunda ipuçları vermek istiyorum.

Yatılı misafiri çok olanlarımız,ya da ziyarete gelen arkadaşlarını bırakmak istemeyenlerimiz var.Ama yine önemli olan nokta ''misafir memnuniyeti''

Sadece 5 noktadan geçiyor:

Temizlik
Giysiler
Işık
Banyo Malzemeleri
Dekorasyon

*Misafir odası pek kullanılmıyorsa (aslında hepimiz biliyoruz bu bilgiyi ama o telaş arasında unutulabilir) pek kirlenip dağılmaz ama görmediğimiz yerler bile tozlanır. Bütün evi havalandırın.

*Gelen misafirlerin giysilerini koymak için dolapta birkaç boş askı bırakmanız misafiri hoşnut eder. Eğer fazla giysi getirdiyse ayak askılığı kullanabilirsiniz. Bu da yetmezse çare duvar askılıkları.

*En önemlilerinden biriyse ışık.Yatağın yanına şık bir abajur veya gece lambası koymanız misafiri mutlu eder,hem güvende hissettirir hem de yatmadan önce telefonunu biraz karıştırmak isteyen bir misafiriniz varsa çok işe yarar.

*Banyo malzemelerinde fazla konuşmaya gerek yok. Deodorant,temiz el havlusu,boy,saç havlusu,tarak,bir paket mendil,açılmamış diş fırçası,açılmamış diş macunu iş görür.

*Dekorasyonda ise misafirin tarzı değil sizin tarzınız devreye girer.Sizin tarzınız süslü,renkli,görkemli bir şey ise aynı eşyaları daha sadeleştirerek daha düzenli olarak kullanırsanız misafir eğer çok kibirli biri değilse her halukarda memnun kalacaktır. :))

Bunları uygularsanız misafir odanız gerçek bir misafirperverin hazırladığı bir oda olur..

Birkaç örnek:






Umarım yararım dokunmuştur..

Sevgilerimle.. :))




JJDDF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız benim için önemlidir.